Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Säker Vatten startar månadsmagasin via Teams med gäster och aktuella ämnen

Nu tar Säker Vatten steget ut i etern på riktigt genom att starta Bildröret, en hybrid mellan TV-sändning och Teamsmöte med gäster i studion och möjligheter att ställa frågor och diskutera aktuella ämnen. Bildröret direktsänds alltid den sista fredagen i månaden kl 9-10. Startskottet går den 28 april.
- Våra seminarier via Teams är otroligt populära, därför startar vi Bildröret. Syftet är att

Säker Vatten Barometern mars 2023: - Materialpriser oroar, men framtidstron är god

I mars genomfördes den första undersökningen för att ta tempen på VVS-branschen – Säker Vatten Barometern. Resultatet visar att företagen än så länge är ganska opåverkade av konjunkturen, även om det finns en oro för både höga materialpriser och minskad orderingång.
- Det är positivt att se att företagen är starka trots det rådande konjunkturläget, men det märks att ovissheten är stor, säger Sa

Säker Vattens nya VD: Kvalitet och hållbarhet måste få högre status

– Det är frustrerande med dåligt utförda installationer till följd av okunskap och slarv. Att brister i utförande leder till skador tycks inte riktigt tas på allvar. Det går att undvika skador i betydligt högre grad och det ser jag fram emot att få arbeta med hos Säker Vatten. Kvalitet och hållbarhet måste få högre status! säger Sara Lehn, ny VD för branschorganisationen Säker Vatten.

Stora Legionelladagen 25 januari: - Myndigheter och organisationer tar krafttag mot den livsfarliga bakterien

Badhus, skolor, äldreboenden och bostadsrättsföreningar över hela landet har drabbats den senaste tiden av legionella, den livsfarliga bakterien som bland annat sprids via vattendroppar i duschen. För att sätta fokus på frågan bjuder branschorganisationerna Säker Vatten, Installatörsföretagen och Isoleringsfirmornas förening in till en konferensdag, Stora Legionelladagen den 25 januari.

Mer plats för isolering sparar 100 miljarder i flerbostadshus

Tillsammans med 17 företag och organisationer har Säker Vatten genomfört en studie, Grön Logik Teknisk Isolering. Syftet var att analysera den privatekonomiska potentialen för teknisk isolering i flerbostadshus. Slutsatsen är bland annat att de fem studerade åtgärderna ger en samhällsekonomisk lönsamhet om 96 miljarder kronor.

Nya broschyrer vägleder vid nybyggnation och renovering av VA

Nya broschyrer vägleder vid nybyggnation och renovering av VA

Vattenläckor, stopp i avloppet och översvämningar kan uppstå om vatten och avloppsledningarna inte anläggs på rätt sätt. Nu finns två broschyrer – Nybyggnad och Underhåll - som på ett pedagogiskt beskriver hur vatten- och avloppsanläggningar anläggs korrekt vid nybyggnation respektive renovering.

SBUF-projekt löste gåtan med fekalier i golvbrunnar

Vad är det egentligen som gör att fekalier kommer upp i duschgolvbrunnar i lägenheter, men inte i småhus, och hur kan problemen åtgärdas? Det har ett SBUF-projekt initierat av Säker Vatten och Samsons rör nu svar på tack vare ett nära samarbete med KTH.

Sara Lehn, ny VD för Säker Vatten, välkomnas av ordförande Liselott Gustafsson

Sara Lehn – ny VD för Säker Vatten

Säker Vatten rekryterar Sara Lehn som ny VD. Sara har lång erfarenhet inom byggskador, och kommer närmast från en tjänst som chef för besiktning byggskador hos Trygg Hansa. Sara tillträder sin tjänst hos Säker Vatten den 1 februari 2023.

Utökad dialog säkerställer att Branschregler Säker Vatteninstallation fungerar i praktiken

Säker Vatten har i närmare 18 år arbetat för att minska vattenskadorna genom att auktorisera företag i Branschregler Säker Vatteninstallation. Nu formaliseras arbetet ytterligare med att säkerställa att branschreglerna efterlevs och fungerar i praktiken genom platsbesök hos slumpvis utvalda företag.
Företag som auktoriserar sig förbinder sig att följa Säker Vattens regelverk för att minska vatt

Allt färre vattenskador i bad och dusch: Här är de största riskerna

Andelen vattenskador i bad och dusch fortsätter att sjunka, men står fortfarande för 25 procent av alla vattenskador. Flest vattenskador i bad och dusch sker genom läckage genom tätskikt. Det står för 52 procent, medan 41 procent av skadorna orsakas av läckage av ledningssystem. En mindre del, 7 procent, orsakas av utrustning.

Visa mer