Pressmeddelande -
PRESSINBJUDAN Nordiskt Vattenskadeseminarium 27-29 augusti på Aronsborg, Bålsta
Vart tionde år arrangeras Nordiskt Vattenskadeseminarium i Sverige, och i år är det dags igen. Under tre dagar presenteras de absolut senaste inom hållbara vatteninstallationer för byggnader, miljö och hälsa.
Nordiskt vattenskadeseminarium invigs av Anders Sjelvgren, generaldirektör för Boverket. Under konferensen delas Nordiska Vattenskadepriset ut.
Media är hjärtligt välkomna att delta i hela eller delar av Nordiskt Vattenskadeseminarium.
- Syftet med konferensen är att informera om nyheter inom forskning och utveckling av bygg- och installationsmetoder, produkter, skadestatistik och myndighetskrav i syfte att minska antalet vattenskador. Deltagarna får ta del av de senaste erfarenheterna och från de olika nordiska länderna i ett 20-tal olika seminarier, säger Thomas Helmerson, projektledare för årets vattenskadeseminarium.
Konferensen vänder sig till alla som jobbar med, och kommer i kontakt med byggprocesser – från arkitekter, projektörer och myndigheter till fabrikanter, produktutvecklare, entreprenörer, byggföretag och försäkringsbolag.
Nordiskt Vattenskadeseminarium 2024 arrangeras på Aronsborg i Bålsta den 27-29 augusti. Det går endast att delta på plats i konferensen. Ingen digital medverkan är möjlig.
Konferensen arrangeras av Nordiska Vattenskaderådet vartannat år antingen i Sverige, Norge, Danmark, Finland eller på Island. Det innebär att det är tio år sedan konferensen senast arrangerades i Sverige.
Nordiska Vattenskaderådet bildades på 1970-talet och har arrangerat Nordiskt Vattenskadeseminarium sedan 1997. I rådet ingår bland andra representanter från myndigheter, produktutvecklare, försäkringsbolag och branschorganisationer från de nordiska länderna.
Här hittar du hela seminarieprogrammet
Media är hjärtligt välkomna att medverka i hela eller delar av konferensen. Ackreditering sker via e-post till thomas.helmerson@sakervatten.se
Ämnen
Kategorier
Säker Vatten är en medlemsägd organisation som har till uppgift att skapa ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbara VVS-installationer. Detta gör vi genom att utbilda, auktorisera och kontrollera företag i VVS-branschen. Att utföra installationer enligt branschregler Säker Vatteninstallation är idag likställt med fackmässigt utförande.
Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för kunden.
Idag finns det över 2000 auktoriserade VVS-företag och över 22 000 utbildade montörer. På www.säkervatten.se hittar du VVS-företag som alla utför arbetet efter branschregler Säker Vatteninstallation, vilket nu försäkringsbolag, kommuner och större beställare kräver.
Anlita ett auktoriserat VVS-företag för säkrare installationer!