Gå direkt till innehåll

Ämnen: Byggnadsindustrin, branschfrågor

Sara Lehn, VD för Säker Vatten, gläds över att de auktoriserade företagen klarar lågkonjunkturen mycket bra.

Säker Vatten Barometern oktober 2024: Tydlig återhämtning bland auktoriserade företag

Rekordmånga auktoriserade VVS-företag svarade på enkätundersökningen Barometern i oktober. Och siffrorna är tydliga - de auktoriserade företagen klarar sig fortsatt mycket bra och märker en ökad orderingång efter en viss anpassning till konjunkturläget. - Det är mycket glädjande att auktorisationen är en så tydlig konkurrensfördel, säger Sara Lehn, VD för branschorganisationen Säker Vatten.

Så kan energibortfall, bränder, dålig luft och vattenskador minskas

I jakten på kvadratmeter minskar utrymmet för installationer som ventilationsrör, vattenledningar och isolering. Konsekvenserna är enorma, både för boende och miljö. Nu bjuder fyra branschorganisationer in till en webbinarieserie med experter för att belysa effekter av för lite plats för installationer, och diskutera lösningar på problematiken.

PRESSINBJUDAN Nordiskt Vattenskadeseminarium 27-29 augusti på Aronsborg, Bålsta

Vart tionde år arrangeras Nordiskt Vattenskadeseminarium i Sverige, och i år är det dags igen. Under tre dagar presenteras de absolut senaste inom hållbara vatteninstallationer för byggnader, miljö och hälsa. Seminariet invigs av Anders Sjelvgren, GD för Boverket. Under konferensen delas Nordiska Vattenskadepriset ut. Media är välkomna att delta i Nordiskt Vattenskadeseminarium.

Nordiskt Vattenskadeseminarium 27-29 augusti: Olika regelverk och effekter – så bekämpas vattenskador i Norden

Vattenskador kostar privatpersoner, företag och samhälle årligen mångmiljardbelopp. Den 27-29 augusti samlas myndigheter, branschorganisationer, forskare och experter från hela Norden i Bålsta för att dela med sig av erfarenheter och nya rön om hur vattenskador kan undvikas. Onsdagens tredje seminarieblock ägnas åt våtrum och kök. Läs hela programmet här www.nordiskavattenskaderadet.nu

Nordiskt Vattenskadeseminarium 27-29 augusti: Det senaste inom hållbara vatteninstallationer för byggnader, miljö och hälsa

Vart tionde år arrangeras Nordiskt Vattenskadeseminarium i Sverige, och i år är det dags igen, den 27-29 augusti. Under tre dagar presenteras de absolut senaste inom hållbara vatteninstallationer för byggnader, miljö och hälsa. Nordiskt vattenskadeseminarium invigs av Anders Sjelvgren, generaldirektör för Boverket. Under konferensen delas Nordiska Vattenskadepriset ut.

Vattenskaderapporten 2023: Därför skedde 90 000 vattenskador i svenska hem 2023

Gamla ledningar och nya vitvaror innebär störst risk för vattenskador. Och svenska folket behöver förbereda sig bättre för kalla vintrar för att undvika frysskador. Det visar Vattenskaderapporten 2023, som baseras på försäkringsbolagens statistik över vattenskador. Samtidigt ger en djupdykning i statistiken en rad intressanta insikter.

Monter, modeller, seminarier och badbollar – möt Säker Vatten på Nordbygg

Den 23-26 april är det dags för Nordbygg på Stockholmsmässan. Säker Vatten finns på plats med en 19 meter lång, och 2 meter smal monter i gången mitt emot restaurangerna, mellan Rise och Kiwa. Kom förbi och prata branschregler, titta på vår schaktmodell, delta i badbollstävlingen eller smit in på något av våra lunchseminarier.

Nu är uppdateringen av Branschregler Säker Vatten igång

År 2026 träder nya Branschregler Säker Vatteninstallation i kraft. Det innebär att 2024 har rivstartat med revideringsmöten och diskussioner med branschen, myndigheter, försäkringsbolag och närliggande branschorganisationer.

Så undviker du vattenskador vid renovering av kök och bad

Är det kostnadseffektivt att delrenovera vattenledningar i samband med renovering, och hur gör man i så fall för att undvika vattenskador? Det är frågor som nästan alla som renoverar en bostad eller gör om i kök, bad eller tvättstuga ställer. Branschorganisationen Säker Vatten ger sina bästa tips för långsiktig hållbarhet.
Säg vattenskada, och de flesta ser ett sprutande rör framför sig. Men de

Säker Vattens nya VD: Kvalitet och hållbarhet måste få högre status

– Det är frustrerande med dåligt utförda installationer till följd av okunskap och slarv. Att brister i utförande leder till skador tycks inte riktigt tas på allvar. Det går att undvika skador i betydligt högre grad och det ser jag fram emot att få arbeta med hos Säker Vatten. Kvalitet och hållbarhet måste få högre status! säger Sara Lehn, ny VD för branschorganisationen Säker Vatten.

Visa mer