Pressmeddelande -
Pressinbjudan lanseringsseminarium - Var sker vattenskadorna i Sverige, och vad beror de på?
Den 25 maj kl 12 lanseras årets Vattenskaderapport under ett digitalt lunchseminarium.
Vattenskaderapporten sammanfattar försäkringsbolagens inrapporterade vattenskador under föregående år. Det innebär att 2022 års rapport djupdyker i mer än 35 000 vattenskador.
Hur ser fördelningen mellan ledningsskador, utrustningsskador och tätskikt ut? Och hur länge håller egentligen diskmaskiner och varmvattenberedare? Det är några av svaren som levereras under det digitala lanseringsseminariet.
Resultaten kommenteras av representanter från branschorganisationer och försäkringsbolag. Det finns också möjlighet att ställa frågor i chatten.
När: Torsdagen den 25 maj kl 12-13
Var: Digitalt via Zoom
Medverkande:
Thomas Helmerson, verksamhetsledare för Vattenskadecentrum
Sara Lehn, VD branschorganisationen Säker Vatten
Magnus Lundgren, Byggkeramikrådet
Ken Westin, Dina försäkringar
Anmälan senast onsdagen den 24 maj kl 12 via www.vattenskadecentrum.se
Ämnen
Säker Vatten är en medlemsägd organisation som har till uppgift att skapa ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbara VVS-installationer. Detta gör vi genom att utbilda, auktorisera och kontrollera företag i VVS-branschen. Att utföra installationer enligt branschregler Säker Vatteninstallation är idag likställt med fackmässigt utförande.
Branschregler Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för kunden.
Idag finns det över 2000 auktoriserade VVS-företag och över 22 000 utbildade montörer. På www.säkervatten.se hittar du VVS-företag som alla utför arbetet efter branschregler Säker Vatteninstallation, vilket nu försäkringsbolag, kommuner och större beställare kräver.
Anlita ett auktoriserat VVS-företag för säkrare installationer!